Uvodna stranka
Profil firmy
Sortiment
Aktuality
Racioporadna
Receptar
Kontakt

iso.gif

Sortiment

 

 

Výrobný program MLYN ŠTÚROVO a.s. v rámci programu RACIOFIT

raciofit.gif (4076 bytes)

 

Ovsene vlocky vyberove Ovsene vlocky vyberove CBA Ovsene vlocky jemne
Ovsené vločky výberové
(bal. 0,4 / 10kg)
Ovsené vločky výberové
CBA (bal. 0,35 / 10,5kg)
Ovsené vločky jemné
(bal. 0,4 / 10kg)
Pšeničné vločky jemné Ražné vločky jemné Raciomix vlocky
Pšeničné vločky jemné
(bal. 0,5 / 10kg)
Ražné vločky jemné
(bal. 0,5 / 10kg)
Raciomix vločky
(bal. 0,4 / 10kg)
Jacmenne vlocky Ovsené krúpy (400g) Psenicne klicky jedle
Jačmenné vločky
(bal. 0,4 / 10kg)
Ovsené krúpy
(bal. 0,4 kg)
Pšeničné klíčky jedlé
(bal. 0,2 / 10kg)

Jačmenná múka

(40kg)

Pohánková múka
(40kg)
Pohánková múka jemná Ovsenna muka
Amarantová múka
(40kg)
Pohánková múka jemná
(bal.0.5/40 kg)
Ovsená múka
celozrnná jemná - výberová
(bal. 0,8/40 kg)

Ovsená múka celozrnná jemná - výberová

Ovsená múka celozrnná je vyrábaná z tepelne stabilizovaného potravinárskeho ovsa, čo je zárukou jej trvácnosti a zachovania výživnej hodnoty. Vyznačuje sa zvýšeným obsahom minerálnych látok Ca, Mg, P, K, Fe, Zn a vitamínov najmä E, PP, B1, B2, B6 a kyseliny pantoténovej.

Vďaka zvýšenému obsahu prírodných tukov oproti ostatným múkam je výborným zdrojom nenasýtených mastných kyselín. Vďaka šetrnému spracovaniu obsahuje jemne rozomleté ovsené klíčky a otruby, ktoré sú zdrojom potravinárskej vlákniny /minimálne 17%/, predovšetkým ß-glukanov /3-5%/, ktoré priaznivo pôsobia na ľudský organizmus. ß-glukany obsiahnuté v ovse znižujú hladinu LDL-cholesterolu v krvi. Okrem toho patria medzi imunomodulátory, nakoľko stimulujú obranné mechanizmy organizmu a posilňujú imunitný systém.

Ovsenú múku celozrnnú odporúčame na obaľovanie mäsa, rýb, na zápražku do polievok, zahusťovanie omáčok, ako základný komponent do zeleninových fašírok. Pri pečení odporúčame nahradiť 5% až 10% pšeničnej múky, múkou ovsenou, či už pri príprave koláčov, pečiva, chleba a pizze. Uvedeným spôsobom si môžete upraviť každý svoj obľúbený recept a obohatiť tak pripravené jedlo o minerálne látky, vitamíny a vlákninu.